Maref is met name op 3 gebieden actief:

  • Lasersnijden
  • Kanten
  • Lassen

 

Lasersnijden

Maref beschikt over CO2 en fiber Lasersnijmachines.

TruDisk 8001   TruLaser 5040   Innovatie Technologie

Maref heeft haar nieuwe vol automatisch Stopa magazijn met TRUMPF 6KW CO2laser in gebruik genomen.
Dit is gekoppeld aan een volautomatische Stopa magazijn met 384 palletplaatsen.
Hierdoor ontstaat een installatie die volautomatisch 24 uur per dag producten snijd tegen de hoogst haalbare kwaliteit.
Door de sorteerinstallatie worden de producten zorgvuldig op pallets gelegd en worden beschadigingen zoveel als mogelijk is, voorkomen.
Door dit efficiënt en intelligente systeem onderstreept Maref haar beleid in kwaliteit en leverbetrouwbaarheid door te investeren in de verdere ontwikkeling van haar bedrijfsvoering.

6KW CO2laser stopa magazijn
 

MAREF machinepark van TRUMPF
(2:59 min) MAREF is een kerngezond concern dat aan de top van de markt opereert.

 

Hoogwaardig afbramen

Rvs en aluminium worden door de afbraammachine die voor Maref speciaal is gebouwd, hoogwaardig afgebraamd. Hierdoor worden scherpe randen en kanten weer gebruiksvriendelijk.

     

 

Kanten

Maref beschikt over diverse kantbanken. Van de nieuwste generatie Trumpf kantbanken zijn inmiddels drie 6-assige kantbanken van 320 ton geplaatst. Hiermee kunnen platen tot 4000mm gekant worden. Dit ondersteunt door buighulpen en een zeer uitgebreid kantmessen arsenaal.

    Inrichting werkvloer

 

Lassen

Doormiddel van hoogwaardige lasapparatuur en veel vakmanschap, gecombineerd met grootformaat lastafels worden met grote nauwkeurigheid lassamenstellingen gefabriceerd.
Vanwege het verder uitbreiden en optimaliseren en te investeren in kennis en technologie heeft Maref haar lasproces verder gerobotiseerd.
In januari 2019 wordt een nieuwe lasrobot installatie geplaatst met twee lascellen. Deze nieuwe installatie is voorzien van de modernste apparatuur in combinatie met de nieuwste software.

Lasrobot

Lasrobot